Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 27 februarie 2012

Caracteristici cheie ale Psihopatilor


Caracteristici cheie ale Psihopatilor



Psihopatia infesteaza intreg spectrul umanitatii indiferent de rasa, cultura, geografie, clasa economica sau tip de personalitate.


Lipsa Empatiei


Empatia este abilitatea de a experimenta in interiorul tau sentimentele si emotiile exprimate de catre altii. Este ceea ce ne permite sa simtim noi, ceea ce simt altii. Acesta este motivul pentru care suntem inspirati de opere de arta, de muzica si poezie. Empatia ne permite sa experimentam grandoarea vietii, sa traim cu adevarat viata, din plin si este una dintre caracteristicile definitorii a ceea ce ne face sa ne numim oameni.

Psihopatii au nici o empatie si ca urmare, ei nu sunt nici cu adevarat umani, nici nu traiesc cu adevarat. Cand ei vad oameni Normali admirand o piesa de arta, sau ca se joaca cu copiii lor, sau ingrijesc un animal de companie, sau orice alte interactiuni umane emotionale, ei nu pot intelege ce e tot tam-tam-ul asta. Psihopatii isi dau seama de la o varsta frageda ca sunt diferiti de ceilalti si ca ar trebui sa actioneze si sa se comporte ca toata lumea, ca sa fie acceptat de societate.
Ei invata sa imite ceea ce vad la altii, dar ei Nu pot intelege niciodata de ce ar trebui sa actioneze in acest fel. Desi
sunt actori desavarsiti, observarea lor atenta va evidentia fisuri indicative din fatada lor. Ei ştiu suficient de bine sa se prefaca atunci cand cineva este bolnav, sa se prefaca si sa pretinda ca sunt incantati si fericiti cand il loveste norocul pe un prieten, dar în situatiile in care nu a facut repetitii (ca actorii, care repeta mult timp rolul, n.t.), pot dezvalui o lipsa de empatie incredibila, socanta. De exemplu, în cazul în care participa la o înmormântare, un psihopat va imita corect aceleaşi expresii de tristete ca si cei care plang dupa mort, dar apoi va face avansuri sexuale vaduvei in doliu, fara nici o remuscare privind aceasta atitudine inadecvata si obraznica. Persoanele cu empatie ar intelege instinctiv, comportamentul ca si cum este necorespunzător. Dar Psihopatul nu poate intelege.


Lipsa de remuşcări


Remuscarea este o expresie emoţională a regretul personal simţit de către o persoană după ce el sau ea a comis un act, pe care le consideră a fi rusinos, dureros, sau violent. Dupa această definiţie se presupune ca un psihopat nu se confruntă cu un astfel de sentiment. Daca lipseste empatia atunci lipseste si exprimarea emotionala. Nici un psihopat nu poate simţi ruşine şi nici nu poate înţelege ca orice fac ei poate fi dureros pentru alţii.
Psihopatii înţeleg atunci când oamenii sunt supăraţi pe ei pentru comportamentul lor şi în ultimă instanţă, ca ultima arma ei pot pretinde ca le pare rau, dar spre deosebire de majoritatea oamenilor, ei nu sunt deloc deranjati de sentimente de vinovăţie. Remuşcarea este o emotie puternic negativa, care produce tulburări în cel care o simte, turbulenţe care duc de multe ori la comportamente auto-distructive sau de auto-invinuire. Psihopatul poate pretinde ca are remuşcări, dar comportamentul lor real nu s-a schimbat, ei merg în continuare cumpărături, merg în continuare la petreceri, ei nu au probleme de somn noaptea.


Superficialitatea


Pasiunea poate face pe cineva să meargă mai departe decât necesar pentru a explora si a invata sa stapaneasca un subiect. Majoritatea oamenilor se bucura sa asculte muzică, dar daca cineva este pasionat de muzica, va merge mai departe pentru a învăţa cum să cânte la un instrument. În mod similar, mulţi oameni sunt interesaţi în tehnologie nouă, dar numai o persoana pasionata va deveni inginer. Lipsiti de pasiune pentru orice altceva decât doar pentru ei înşişi, psihopati nu pot pătrunde niciodata dincolo de suprafaţa lucrurilor si a stiintelor. Ca urmare, ei prezintă o intelegere "superficiala" a unor sau mai multor subiecte sau discipline, in timp ce expertii adevarati ii considera ca fiind superficiali. Această superficialitate se extinde la încercările lor de a se comporta normal prin afisarea unor emoţii false printr-un afect exagerat.


Grandomania


In ciuda faptului ca sunt superficiali, frivoli, gaunosi, psihopatii nu au nici un fel de probleme de stima de sine. Psihopatii trăiesc într-o falsa viziune asupra lumii  în care acestia se considera la propriu şi la figurat - Dumnezeu. Adesea văzuti ca fiind megalomani, grandomani ei au in mod egal un sentiment la fel de exagerat de ‚a avea drepturi si beneficii’.

Iresponsabilitatea


Psihopatii sunt iresponsabili, deoarece Niciodata Nu e vina lor. Altcineva, sau lumea in general, este întotdeauna de vină pentru toate problemele lor. Acest lucru are sens în cazul în care doriti sa pricepeti că psihopati cred despre ei ca sunt perfecti. Logica” de psihopat dictează ca tot ceea ce este întotdeauna rău este numai si numai din vina altcuiva.


Comportamentul impulsiv


Comportamentul impulsiv al Psihopatului are sens în lumina megalomaniei lui. In lumea lor, tot ce isi doresc acum, este bun, şi tot ceea ce ei nu doresc este rău. Dacă un psihopat vrea sex si nu il obtine, atunci violul este bun si partenera este rea. Dacă cineva are bani în buzunar şi psihopatul ii vrea, atunci jaful este bun, iar victima este rea pentru ca detine ceva ce psihopatul a vrut sa aiba. Daca toate acestea lovesc in moalele capului cititorul – ca are de a face cu un nebun – acesta are dreptate. Unele dintre primele lucrari asupra acestui subiect al Psihopatiei apartine lui J. C. Prichard care a lansat, acum un termen deja defunct, Moral Insanity – Nebunia Morala, ca un mod de a descrie Psihopatia in anul 1835.



Un Control Redus al Comportamentului


Această caracteristică poate fi înşelătoare la psihopaţi, deoarece majoritatea psihopatilor prezintă un auto-control excelent pentru ca ei se zbat sa se comporte si se pretind „A fi Normali”, in cea mai mare parte a timpului. Lipsa de auto-control intră în joc atunci când megalomania lor ii face sa se comporte si sa actioneze exact asa cum le place face ca acestea să facă şi se comportă exact aşa cum vă rog, în orice moment ei au o dorinta. Aceasta ne duce la urmatoarea caracteristica.

Lipsa Obiectivelor


O altă caracteristică atribuită personalitatii psihopatice este lipsa de obiective, dar acest lucru induce în eroare. Multi Psihopatii au obiective, cum ar fi sa termine, sa distruga doua victime deodata (sa impuste mai multi iepuri deodata n.t.), sa saboteze un partener, un coleg sau sa devina Preşedinte. Cu toate acestea, de multe ori obiectivele pe termen lung sunt subminate pe termen scurt chiar de Psihopat, aşa cum este descris mai sus, pentru ca psihopatul vrea sa faca doar ceea ce ii place lui, in acel moment particular. (vezi „EU fac ce vreau, cand vreau si cum vreau” din amintirile relatate de Sui Generis, n.t.)

  

Mincinosi Patologici. Minciunile Obsesive de Necontrolat.


Sa traiesti în detrimentul restului oamenilor ar fi o situaţie imposibilă într-o societate raţionala. Dar ei sunt in realitate niste Paraziti!!!(n.t.)
Psihopatii au rezolvat aceasta dilema prin intermediul
Armei lor numarul unu - Minciunile. Minciunile tin la un loc, unesc viziunea lor despre ei, universul lor privat, interior si le hranesc nevoia de a trai parazitar pe spinarea societăţii. Fără empatie, fara ruşine şi fara remuşcare ei sunt liberi să mintă oricat de des şi în mod scandalos de cate ori le convine. Oamenii normali ar rosi, ar transpira sau ar tremura dacă ar îndrăzni sa traga de adevar intr-un mod similar. Dar pentru Psihopat a minti e la fel de natural ca si respiratia. Acesta este motivul pentru care ei trec de multe ori testele la poligraf. La ei nu se înregistrează reacţii fiziologice -in timp ce la nonpsihopati se inregistreaza atunci când mint. Ei sunt atat de buni la minciuni incat pot pacali psihiatri instruiţi şi chiar alti psihopati. Ceea ce este important să ştiţi este că, in aceste condiţii, ei pot pacali pe oricine.
 

Manipulatori


Mână în mână cu capacitatea extraordinară de a minţi merge vine abilitatea de a manipula pe alţii pentru propriul lor beneficiu. După ce si-au petrecut toata viata lor pentru a ne studia pe noi, psihopatii devin maeştri in manipulare şi experţi în a şti cum să apese pe butoanele noastre si sa foloseasca emotiile noastre chiar impotriva noastra. Ei folosesc această capacitate pentru a-i păstra pe cei din jurul lor intr-o stare de confuzie, incapabil de a gândi clar şi dezechilibrati. Psihopatii afla, de asemenea, foarte devreme cum personalitatea lor poate avea efecte traumatizante asupra personalitatilor nonpsihopate şi cum să profite de acest lucru pentru a-si obtine scopurile. Ca un ţipar electric care isi electrocuteaza prada cu un electrosoc, personalitatea inumana a Psihopatului are capacitatea stranie de a manipula pana la a ameti complet victimele alese.

Comportamentul Anti-social


Esenţa tare a psihopatului este anti-sociala. Lipsa lor de empatie pentru alte persoane se distribuie pe societate şi pe mediul înconjurător. Vandalism, poluare, graffiti, abuz de animale, distrugerea mediului, încălcări de coduri, conducere nechibzuita şi o serie de puncte de vedere morale şi unele activităţi sociale sunt inacceptabile si de nici un interes pentru un psihopat. Acestea sunt caracteristicile de bază pe care toti psihopati le prezintă. Ţineţi cont de faptul că putini psihopati vor exprima toate toate caracteristicile si ca non-psihopaţii pot avea multe dintre acestea, de asemenea.

Extras din  The Art of Urban Survival by Stefan H. Verstappen,

(traducere sui generis)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu