Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 20 februarie 2012

Iubesti un Ratat? ...continuare...


6.  Tratamentul Ciclic de la Ticalos la Dulce

"Loser-ul" te supune la cicluri de la Ticalos la Dulce pe sistemul inainte – înapoi in mod repetat (acest bolnav mintal alterneaza pe victima un tratament ciclic – cand se poarta ca un Dulce, cand se poarta ca un Ticalos – cu tine, repetand mereu aceasta alternanta „de la Cald la Rece”, care te va face sa  suferi ca un caine si te va scoate pur si simplu din minti, dezechilibrandu-te, n.t.). Ciclul începe atunci când acesta  vrea în mod intenţionat  sa iti faca rau, sa te chinuie si sa fie ticalos cu tine. Ai putea fi agresata verbal, blestemata şi  ameninţata chiar pentru ceva minor. Dintr-o data, a doua zi va deveni Dulce, va face toate acele lucruri mici care au făcut deliciul relatiei voastre, atunci când v-aţi început relatia de dragoste.  Tu, victima te atarni de orice, sperând ca fiecare ciclu de Ticalos si apoi Dulce - este ultimul. Alt scop al ciclului lui de Ticalos este de a-i permite "Loser-ului",  sa spuna lucruri foarte urâte despre tine tuturor carora le pasă de tine (sa iti ruineze reputatia intre cunoscuti, prieteni, rude, n.t.), din nou, reusind sa iti stirbeasca, sa iti ciobeasca stima ta de sine şi încrederea ta în tine. "Loser-ul" de multe ori iti va cere scuze, dar deteriorarea stimei tale de sine este deja facuta - exact aşa cum el a si planificat.

 7.  Întotdeauna e vina ta

"Loser-ul" va da vina pe tine pentru furia lor, precum şi pentru orice alt comportament de al lui, care este incorect. Când are de gand sa te înşele, va tipa la tine, te va trata rău, iti va distruge proprietatea personala sau te va face de râs în public si culmea, toate astea sunt mereu din vina ta. Dacă apari cu zece minute in întârziere, chiar si pentru o data, e vina ta că, el „Ratatul” masculin va conduce mai apoi cu 80 de mile pe oră,  va speria pietonii in trafic si iti va distruge tot restul serii. "Loser-ul" iti va  spune  ca furia lor şi toate abaterile nu s-ar fi întâmplat dacă tu nu ar fi intarziat, daca l-ai fi iubit mai mult, sau daca nu ai fi comentat comportamentul lui. "Loser-ul" niciodată si repet niciodată, nu îşi asumă responsabilitatea personală pentru comportamentul lui el da intotdeauna vina pe altcineva. În cazul în care el conduce ca un maniac şi va asalta in trafic un driver nevinovat - de fapt, dupa el, este vina acelui sofer (niciodata vina lui), deoarece acesta nu a folosit semnalizarea atunci când a schimbat benzile de mers. El iti da mereu impresia de vinovatie si că ai avut parte de ceea ce meriti de fapt de: furie, strigate, atac, manie, violenţă, bosumflare, panica, tacere inselatoare(n.t.) sau afişarea fizica a agresiunii.
8.  Panica despărţirii

"Loser-ul"  intra in panica daca iti vine ideea sa rupi relatia „de dragoste” doar dacă aceasta nu este în totalitate ideea lui si  daca este ideea lui, el te arunca din mana pur si simplu ca pe o piatra fierbinte.  „Ratatii” abuzivi de cate ori incerci sa rupi relatia cu ei, de multe ori încep sa se puna pe jos, sa se trantesca, sa plânga, sa invoce mii de scuze si promisiuni, acestia promit să se schimbe, iti oferă iar căsătoria , excursii, cadouri, atunci când tu ii ameninţi că vrei sa pui capăt acestei relatii… Ambii ratati si de sex masculin şi feminin te pot ameninţa cu sinuciderea,  vor ameninţa ca să se întorc la iubitii lor vechi (care insa se simt norocosi ca au scapat si ca ratatii au plecat!). Sau te ameninţă ca vor să renunţe la locul lor de muncă şi să părăsească zona - ca şi cum tu vei fi responsabil pentru toate aceste decizii ale lor. "Loser-ii"  iti oferă o multitudine de "oferte" şi  de jumătăţi de măsura, cum ar fi  "Să ramanem impreuna macar inca o luna mai mult!". Ei te supun la adevarate dusuri de apeluri telefonice, de multe ori la fiecare cinci minute, în speranţa că vei fi de acord, macar pentru a opri pur si simplu hărţuirea telefonica.  Ratatii va vor suna insistent rudele, prietenii, pe prietenii lor, şi pe oricine altcineva se pot gândi ei pentru a le spune acestor oameni să te sune şi să iti spuna cât de mult te iubeste el- Ratatul.  Acesti ratati creativi iti vor creea de multe ori o presiune atât de mare sociala, incat tu, victima, vei fi de acord să te reintorci in relaţia rea si abuziva, mai degrabă, decât  sa fii în continuare sub presiunea socială. Imaginaţi-vă incercand sa incheati o relatie cu el si ca va treziti  ca primiti apeluri telefonice lacrimogene  de la rudele lui (in secret ei de fapt spera ca sa il tii tu si sa scape ei de el) sau ca iti cer întoarcerea  prin anunt în ziar sau chiar pe un panou de afisaj stadal, iti va aduce flori la locul de muncă în fiecare zi, sau le va trimite prin curier, iti va oferi un inel de nunta (tehnica ratatului masculin), sau va informa că ar putea fi gravidă (tehnica ratatului feminin),  chiar în faţa colegilor tăi! Reacţia lui este intens emotionala, dar este un comportament prefacut pe care il foloseste doar pentru ‚a te tine el, prizoniera emotional’. Dacă te intorci inapoi la el, tu te vei teme in viitor sa il mai ameninti cu despartirea, temandu-te de fapt de o reactie si mai rea - astfel el te va transforma in prizonier,  iar, mai târziu  iti va aminti frecvent incidentul, ca o dovadă în continuare, ca esti o persoana rea, eventual pusa pe rele. Amintiţi-vă, ca atunci cand câinele dumneavoastră sare prima data peste gard şi scapă, când il veti readuce înapoi, ii veti construi un gard si mai inalt. Dar o dată reîntors în strânsoarea, in lantul  "Loser-ului" orice evadare viitoare va fi de trei ori mai dificila.

9.  Un mare Nu intereselor  tale

"Loser-ul"  te va încuraja perfid să renunţi  la toate hobby-urile tale,  la toate interesele tale, precum şi implicarea ta in relatii de orice fel cu alţii. Dacă ai o activitate individuală, el iti cere ca să te însoţească  si  te va face să te simţi mizerabil în întreaga ta activitate. Ideea din spatele acestei fapte imorale este sa te împiedice să te distrezi sau sa ai orice alte interese decât cele pe care el, Ratatul le poate controla în totalitate.

10.  Controlul Paranoid

 "Loser-ul" te va verifica şi te va urmări, ce faci si cu cine esti. Dacă ai vorbit cu o persoana de sex opus, vei fi bombardat cu douăzeci de întrebări despre unde l-ai cunoscut.  Dacă nu ii răspunzi  cand te suna el la telefon,  vei fi interogata intens unde esti, ce faci si cu cine vorbesti. Ei vor observa tipul de noroi de pe masina ta, te vor intreba de ce mergi la cumparaturi la anumite magazine si in anumite locuri, te  vor întreaba de ce ti-ai sunat un prieten, de ce te-a sunat prietenul, şi aşa mai departe. Unii Ratati te vor urmari la băcănie, apoi te vor intreba dacă ai fost acolo în încercarea de a te prinde cu vreo o minciună. În cazurile severe, ei iti sparg email-ul,  iti rascolesc poseta si portofelul,   te buzunaresc, apasa reapelarea pe telefonul tau atunci când sosesc, sau cauta prin gunoiul tau, tot felul de dovezi. (in orice caz iti va sugera sa ai grija ca toate telefoanele sunt ascultate si sa ai grija ce spui si ce vorbesti, acesta aducandu-te intr-o frica interioara, in griji permanente, in mii de frustrari interioare neelucidabile si aproape in paranoia,n.t.).

Ratatii high-tech te vor încuraja dai telefoane "private" la prieteni de la domiciliul lor, apeluri care sunt in secret inregistrate de el pentru mai târziu. Acestia pot începe să iţi spuna ce să porti, ce muzica să asculti şi cum să te comporti în public. În cele din urmă, ei iti spun că nu mai poţi vorbi cu prietenii sau cu anumite cunostinte, iti spun sa nu te duci in  anumite locuri, sau sa nu vorbesti  despre anumite probleme în public. Dacă nu este prevăzut  in program sa va intalniti vineri seara, "Loser-ul" te va informa te va suna el seara sau noaptea - cândva.  Asta te va tine la tine acasă, în aşteptarea apelului sau, temându-te de abuzul verbal şi de alte întrebări pe care le-ai putea primi dacă nu ai fost acasă pentru a primi apelul lui – asta este ceea ce el si urmareste, sa nu te duci nicaieri si sa stai la mana lui (n.t.). Aceasta tehnica permite "Loser-ului" de a face ceea ce doresc ei in viata lor sociala, în acelaşi timp, controlandu-te pe tine de la distanţă sau de la un bar local din apropiere.

11.  Jena in public

În efortul sau de a te ţine sub control si în public, "Loser-ul" se va dezlănţui pe tine, iti va striga numele, va spune lucruri crude sau jenante despre tine in privat sau chiar fata altor oameni. (de exemplu, de zeci de ori, „Ratatul meu”,  dupa ce ma supara rau de tot si eram amarata sau plansa,  imi punea brusc la telefon, deci pe neasteptate o persoana importanta, un bun prieten, un colaborator important, etc, eu perorandu-i  in continuare supararea mea, fara sa stiu ca acel om, deci cineva, care ma stia si ma respecta…era la celalalt capat al firului, ramanand socat de ce aude prin glasul meu disperat...Abia acum imi dau seama ca scopul era sa imi distruga reputatia si sa imi strice sufletul pe inca cateva zile. Desi i-am interzis sa mai „faca glume” proaste, le-a repetat pe neasteptate in detrimentul meu, de multe alte ori…cand eram intr-o stare rea, scuzandu-se ca acea persoana dorea doar sa ma salute si ca el nu putea sa il refuze…n.t.).  Atunci când esti in public, dupa aceste torturi înveţi repede orice opinie pe care o vei exprima, il poate provoca te atace verbal, fie in acel moment sau mai târziu. Dacă stai cu  un "Loser" prea mult timp, te vei gasi în curând  zâmbind politicos, spunând nimic, lasandu-te in plata Domnului, apatica, retrasa, timida, de nerecunoscut (n.t.), sprijinindu-te pe braţul lui atunci când sunteti în public. De asemenea, tu vei incepe sa mergi cu capul în jos,  pe strada de teama de a vedea vreun prieten care ar putea să se opreasca si sa vorbeasca cu tine, creeand apoi o reacţie furioasă în "Loser".

 12. Niciodată nu este de ajuns

"Loser-ul" te va convinge tu nu esti niciodată destul de destul de buna. Nu ii spui suficient de mult "te iubesc", nu stai destul de aproape de el, nu faci suficient de multe pentru el după toate sacrificiile lui şi comportamentul tău este  nemultumitor ca de obicei, fata de ceea ce asteapta el de la tine (..de exemplu mie imi spunea – eu te iubesc mult mai mult decat ma iubesti tu, fii mai putin egoista, ai putea sa faci mai multe pentru mine, m-am sacrificat ca sa iti fac mofturile, esti prea rasfatata, ce nu iti convine ca doar ai tot ce iti trebuie, tu esti mereu nemultumita, pe tine nu te poate multumi nimeni si nimic, dupa toate cate am facut pentru tine ar trebui sa fii mai buna,  sa fii mai smerita, ai incredere si rabdare, toate la timpul lor, trebuie sa dam timp timpului, ar trebui sa ma asculti mai mult, etc…Evident desi incercam sa fiu buna si indatoritoare cu el, ma simteam inutila si ca nu reusesc sa fiu destul de buna…asa mi-a disparut naturaletea, voiosia, dorinta de viata…incetul cu incetul, devenind apatica, trista, nefericita si retrasa si nu pricepeam niciodata de ce. n.t.) Aceasta este insa o alta metoda de a distruge respectul de sine şi încrederea ta in tine. Dupa luni de zile in care iti aplica aceasta tehnica, el începe sa iti spuna cât de norocoasa eşti ca il ai pe el el care te tolerează pe tine, o persoana atât de inadecvata şi de lipsita de valoare, adica tu, victima. (de exemplu mie imi spunea des: „pai, daca nu eram eu, tu erai pierduta” sau „habar nu ai cat de norocoasa ai fost ca m-ai intalnit tu pe mine”, n.t.).
 13. Dreptul lui de a avea numai drepturi, profit si beneficii

„Loser-ul"  are un sentiment de egocentrism si crede ca el are numai drepturi,  de aceea atitudinea lui se bazeaza pe ideea logica – ca poate sa faca tot ce isi doreste. (de exemplu mie imi spunea mereu ca „el face ce vrea, cum vrea si cand vrea” – incat imi taia toate aripile si ma ingrozeam in sinea mea de ce ma mai asteapta. n.t.). În cazul în care se afla în trafic, "Loser-ul" simte că are tot dreptul de ‚a executa in tafic’ un alt conducător auto, sa il atace pe drum şi sa puna în pericol viaţa altor şoferi cu accesele lui de furie si cu temperamentul lui agitat de la volan. Păstreaza te rog în minte, ca acelasi sens al dreptului de a avea doar drepturi’  va fi folosit si împotriva ta, candva. Dacă nu vei asculta dorinţele lui sau cererile, sau daca incalci una dintre regulile lui, Ratatul se simte perfect indreptatit sa te pedepseasca, în orice mod consideră el de cuviinţă.
14.  Prietenii şi familia il dispretuiesc

 Daca relaţia continuă, prietenii si familia ta vor vedea ce face "Loser-ul"  din tine. Ei vor observa o schimbare in personalitatea ta sau o retragere. Ei vor protesta. "Loser-ul"  iti va spune ca sunt gelosi pe "iubirea voastra specială",  va folosi apoi protestul lor ca o dovadă în plus ei toti sunt împotriva ta. Menţiunile, numultumirile membrilor familiei sau ale prietenilor tai,  vor declanşa un răspuns furios de la Ratat si în cele din urmă el te va pune în situaţia în care încetezi să mai vorbesti cu cei carora le pasa de tine, chiar si cu membrii familiei proprii. "Loser-ul" va fi gelos şi se va simti ameninţat de oricine iti este aproape - chiar şi de copiii tăi. În unele cazuri, părinţii sau fraţii  si surorile, nu vor mai avea permisiunea de a-ti vizita casa ta.

15.              Povestile Rele

Oamenii de multe ori te lasa sa le descoperi personalitatea lor, pe baza povestilor pe care ti le spun despre ei înşişi. Este vechea poveste de a da o frânghie suficient de lunga unei persoane pentru a se spanzura. Poveştile care ni se spun, vorbesc despre acea persoana despre modul în care se vede, ceea ce ea crede ca este interesant şi ceea ce ea crede că vă va impresiona. Un individ plin de umor va spune povesti amuzante despre el însuşi. "Loser-ul"  va spune poveşti de violenţă, de agresiune, in care tradeaza ca este insensibil la altii, vorbeste despre respingerea altora, etc.  Acestia pot să iti povesteasca despre relatiile lui din trecut şi în orice caz, te va asigura că a tratat oribil,  chiar daca el s-a comportat minunat. Ei se lauda cu privire la temperamentul lor şi al izbucnirilor lor, deoarece ei nu văd nimic în neregulă cu violenţa şi efectiv se mandresc spunand: "Eu nu iau nimic de la nimeni". Oamenii se definesc cu povestile lor la fel cum cultura este descrisa de folclor si de legende. Asculta-le aceste povesti - ei vă spun de fapt cum veti fi în cele din urmă tratati şi ceea ce vor aduce chiar ei in calea voastra.

16.              Testul  Chelnaritei

Se spune că, atunci când este la o intalnire de dragoste, modul în care un individ tratează o chelneriţă sau o altă persoană neutră de sex opus este modul în care te va pe tine,iubita trata în urmatoarele şase luni. În timpul "fazei de luna de miere" ale relatiei te va trata ca pe un rege sau ca pe o regina. Cu toate acestea, în tot acest timp "Loser-ul" nu a uitat cum simte el despre sexul opus. Chelnerii,  functionarii  sau alte persoane neutre vor fi tratate prost. În cazul în care acestia sunt ieftini- nu vei primi nimic odată ce luna de miere se termina. În cazul în care se văita, plang, critica, barfesc si chinuie - acesta este modul în care te va trata pe tine în urmatoarele şase luni. O persoana sanatoasa psihic -  tratează pe aproape toţi oamenii la fel, tot timpul. Dacă te afli intr-o relatie de iubire cu un om care te tratează ca pe o regină şi pe alte femeie ca pe o mizerie, fugi cat poti de repede din drumul lui.

17.              Reputatia lui

Aşa cum am menţionat, indivizii sănătoşi mental sunt consecventi cu personalitatea şi comportamentul lor. "Loser-ul"  va avea două reputaţii distincte - un grup de persoane vă vor oferi rapoarte stralucitoare si un alt grup vă va avertiza acesta are probleme serioase. Dacă întrebaţi zece persoane despre un nou restaurant - cinci spun ca este minunat si cinci spun că este o groapă mizera astfel aţi înţeles clar că există un anumit risc implicit în mananca acolo. "Loser-ul" se poate lăuda cu privire la reputaţia lor  ca fiind un "tip care le da la altii cu piciorul in fund", "afemeiat", "iute la mânie" sau "nebun". Ei pot să vă spuna poveşti in care alţii i-au numit nebuni sau au sugerat că acestia beneficiază de un ajutor profesionist. Acordaţi atenţie la reputaţia lui. Reputatia este percepţia publică a comportamentului unui individ. Dacă reputaţia are două laturi – si bune şi rele - riscul este mare. Vi se servi cu partea de rele după ce luna de miere s-a terminat. Avand probleme de comportament grave, "Loser-ul"  nu are prieteni ci doar cunoştinţe. Persoanele sanatoase emotional si moral nu vor tolera prietenii cu Ratatii,  care ii trateaza pe ceilalţi atat de rău. Dacă veti simti ca nu va plac prietenii "Ratatului", este pentru că acestia funcţionează în acelaşi mod cu el si ii puteti regasi in el. (de exemplu dupa mult timp am observat ca parca devenise un „aspirator de lichele, vicleni si de jigodii”, desi se invarteau toti intr-un anturaj elevat, de la distanta iti sarea in ochi ca nu sunt in regula, ca sunt barfitori, interesati, ingamfati si pusi pe capatuiala cu orice pret. Ma razvrateam si ii spuneam ca eu nu mai merg la acele intalniri cu ei, ca par tepari, ca nu imi place privirea lor vicleana si ca nu sunt nici in ruptul capului de acord sa fiu prin preajma acestor indivizi, care nu au ce cauta in lumea si in preajma nostra. Plecand de la invatatura celor 7 ani de acasa care spune: ‚sa nu stai cu neamurile proaste nici de vorba nici la masa si sa nu ai de a face cu ei’, eu m-am retras suparata, dar el a continuat relatiile cu aceia, desi chiar erau neseriosi si ciudati in comportament, evident in detrimentul lui si al relatiei noastre, a carei incredere a avut mult de suferit. n.t.)

18.              Mergi pe coji de oua

Daca o relaţie cu "Loser-ul"  va continua, vei fi treptat, expusa la intimidarea verbală, la istericale de temperament,  la interogatoriilor lungi cu privire la diverse chestiuni obisnuite,  la violenţă, la  ameninţări îndreptate spre alţii, dar in prezenta ta, la o preocupare paranoica  fata de activităţile tale şi la o varietate de ingenunchieri ale caracterului tău. Vei ajunge repede sa utilizezi "mersul pe coji de oua", în prezenţa lor cu teama de a aduce vorba despre ceva, cu frica de a mentiona că ai vorbit cu un prieten sau cal-ai văzut, cu teama de a-l critica sau de a-i pune la indoiala comportamentul de "Loser". În loc sa experimentezi  căldura şi confortul din dragoste, vei fi în mod constant parca pe marginea prapastiei, tensionată atunci când vorbesti cu altii (aceia ar putea spune ceva, despre care poate va trebui să dai explicatii mai târziu) şi cu teamă vei vedea pe cineva pe care va trebui il saluti în public. Intalnirile şi orele petrecute împreună, vor fi mult mai confortabile şi mai puţin expuse pericolului atunci când esti cu totul singura - exact ceea ce "Ratatul" chiar vrea, nici o interferenţă cu controlul lor, sau cu dominarea lor fata de tine.

19.              Sentimente si Opinii reduse, faramitate

"Loser-ul" este atât de auto- implicat şi auto-suficient (plin de sine pana la auto-venerare) incat sentimentele şi opiniile altora sunt considerate fără nici o valoare pentru el. Cu cat relatia continua si se adanceste, tu vei incepe sa iti pui intrebari si sa te indoiesti de ceea ce vezi în comportamentul lor,  iar desigur el iti va spune ca sentimentele tale si atitudinile tale nu au nici un sens, sunt stupide,  sunt aiureli şi că este emotional deranjat  pana si sa se  se gândească la astfel de lucruri.  (de exemplu: mie imi spunea ca am numai inchipuiri, ca totul e doar in mintea mea, ca joc teatru, ca vreau sa il santajez, ca mai bine mi-as folosi mintea la altceva, ca spun tampenii, ca nu am de ce sa imi fac atatea griji degeaba, ca inventez, ca nu mi pot de bine, ca ar fi trebuit sa fiu mai proasta, ca inteligenta nu imi serveste la nimic bun si ca imi joaca feste, ca ma fac de ras cu ce spun, ca pacat ca imi pierd timpul incercand sa descopar  ceva ce nu exista, ca am halucinatii, ca fabulez…ca ar fi mai bine sa merg la un psihiatru, sugerand acesta timid ce e drept si celor foarte apropiati de mine care erau uimiti de ceea ce eu sustineam cu tarie ca mi se intampla – aproape nimeni nu ma credea suta la suta…n.t.). "Loser-ul" nu are nici un interes sau mila pentru opiniile tale sau pentru sentimentele tale - si acesta va fi  foarte deranjat şi supărat că îndrăzneşti să ai îndoieli privind comportamentul lui. Retineti ca "Loser-ul" este extrem de ostil faţă de critică şi de multe ori reacţionează cu furie sau cu manie atunci când comportamentul lui este pus la îndoială. (de exemplu: in cazul meu ii sticleau ochii foarte taios dar se abtinea; mai ales tacea indelung si nefiresc neraspunzand la aproape nici o intrebare, la nici o replica, la nici o acuzatie decat  difuz, confuz, diversionist si monosilabic,  incercand sa schimbe vorba, sa directioneze discutia impotriva mea, sa ma faca sa ma simt vinovata si inchipuita. Apoi atitudinea lui intra nerabdarea telefoanelor si in nerabdarea de a pleca…pentru ca are o intalnire foarte urgenta si foarte importanta…Discutia noastra serioasa ramanea suspendata in aer, fara  raspunsuri, fara concluzii, fara decizii de imbunatatire, fara solutii, fara explicatii din partea lui…numai bine cat sa innebunesc deabinelea incercand sa le descalcesc tot eu singura in mine…speriata, traumatizata sufleteste, amarata in suflet si profund ingandurata. Concluzia este ca Ratatul efectiv se teme ca „dracul de tamaie” sa fie demascat, sa dea piept cu adevarul relelor sale si sa fie pus intr-o lumina proasta, defavorabila lui. n.t.)

20.              Te aduc in stare de nebunie

"Loser-ul" funcţionează într-un mod dăunător in care te aduce in stare sa faci lucruri nebunesti ("Crazy") în auto-apărare. În cazul în care "Loser-ul"  este programat să sosească la tine la ora 8:00 pm tu verifici  casa, verifici orice gunoi pentru tot ca ar putea creea probleme,  iti suni familia şi prietenii ca sa le spui să nu te deranjeze in acea noapte. Iti avertizezi familia si prietenii sa nu aduca in discutie diverse subiecte, vei evita locatiile din comunitate unde te-ar putea vedea prietenii sau colegii de munca si nu vei vorbi cu altii de frica celor 20 de intrebari. Deja devii paranoica - fiind atenta la ceea ce porti si ce la ceea ce spui. Masculii non-violenti pot fi pusi in situatii de lupte fizice cu Ratatii de sex feminin. Femeile non-violente se găsesc strigând şi ţipând nebuneste atunci când acestea nu mai pot suporta  abuzul verbal sau de intimidare (emotionala, psihologica, sociala, uneori chiar fizica, n.t.). În situatii emotionale si fizice de auto-apărare toti ne comportăm diferit si foarte ciudat. În timp ce noi credem că am "înnebunit", este important să ne amintim că nu există nicicand un "comportament normal" într-o situaţie de luptă.  Te asigur că atitudinea  ta va reveni la normal dacă te vei  desprindeti de acest "Ratat/Loser", înainte ca deteriorarea ta permanentă psihologica sa aiba loc."
You Dating a Loser? Identifying Losers, Controllers and Abusers in Relationships - by Dr Joseph M Carver, PhD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu