Subscribe:

Ads 468x60px

marți, 14 februarie 2012

Revin-Atentie...Nu uitati ca Lumea Afacerilor este populata de rechini feroce!


Psihopatii din lumea Afacerilor...sunt puternici si feroce!!!
Rechinii cu Gulere Albe, Serpii  in Costume Negre… Trasaturi de caracter ale unui Tepar in Afaceri (Psihopatul Corporatist…)

Cum sa recunosti un Psihopat de afaceri,  inainte sa fie prea tarziu?  


Hustler-ul  = afaceristul oneros si ilicit

 Lumea Afacerilor este populata de rechini feroce!

 „Subiectul privind psihopatii corporativi – Rechinii  Afacerilor, Rechinii cu Gulere Albe sau Serpii -in- Costume Negre (n.t.), se afla din ce in ce mai mult in atentia publicului larg din intreaga lume. Am participat la un seminar de o zi anul trecut, la care au fost in jur de 100 de participanti dintre care  cel puţin 80% erau in cautare de răzbunare pentru diverse situatii de afaceri sau de viata, oameni normali care au fost agresati major si tepuiti de un psihopat corporatist la locul de muncă sau în chiar viata lor, in casnicie, in dragoste. Am discutat unele dintre caracteristicile lor, în blog-ul meu precedent şi anume despre farmecul lor frapant excesiv, despre capacitatea de a înşela şi despre punctul lor de vedere că viaţa este un joc cu învingători şi învinşi şi ei sunt mereu câştigătorii, niciodata invinsii.

Alte caracteristici sunt comportamentul lor de manipulare şi de parazitism, lipsa de etica, dorinta de putere, setea de putere (n.t.) şi de jucători foarte activi în politica corporatista si organizationala. În special, acestia sunt foarte abili in revendicarea  ideilor si creativitatii altor oameni şi dau vina mereu pe altii pentru propriile  lor greseli. Problema este că noua ne ia mult timp pentru a putea in sfarsit sa ii recunoaştem, sa ii izolam şi de multe ori este mult prea târziu – raul a fost facut si dezastrul s-a petrecut (n.t.).

Dar cum putem sa recunoastem un psihopat in afaceri,  în doar cinci minute? Putem utiliza sistemul de Topdog,  am subliniat în bloguri anterioare şi amintindu-va că un psihopat corporatist  este definit ca cineva cu o mulţime de componente Hustler si cu multe aparente false de om Normal.”

Hustler –ul este o persoana care face afaceri ilicite. (Hustler= om de afaceri oneros!)

Trasaturi de caracter are unui Tepar in Afaceri ( Hustler-ul) – afaceristul oneros si ilicit:

1.     –Are o incredere deplina in sine – „nimeni nu e mai presus de mineeu fac ce vreau, cand vreau, cum vreau

2.     –Dedicarea morbida- el este dedicat morbid doar atingerii doar a scopurilor sale ilicite, oneroase

3.     - Autoconservarea – nu ii place sa isi iroseasca eforturile si gloantele, alege varfurile

4.     -Cele mai valoroase resurse ale afaceristului ilicit: timpul, energia si banii – ataca la fel

5.     -Lipsa de cinste, lipsa de etica, lipsa de remuscari, ticalosia, viclenia, santajul, teatrul.

6.     -Este plin doar de sange rece  (Fishead man) – calca pe cadavre…

7.     Santajist la maximum

8.     Parazit – paraziteaza victimele si relatiile de afaceri, profita sarguincios si pe ascuns de orice nume, relatie, de orice…

9.     -Este un rechin in costum de business, plin de un farmec inselator, ametitor si…cuceritor, doar pana isi obtine scopul. Apoi musca mortal si aduce dezastre inimaginabile fara pic de remuscare, el se bucura ca triumfa cu cat dezastrul creeat este mai mare, cu atat creste satisfactia sa!


Vorba si Portul – psihopatilor in lumea afacerilor

 Psihopatii corporatisti din afaceri sunt fermecători, sunt captivanti, te atrag, iti promit, se jura (n.t.) dar două lucruri  ii dau de gol. După ce te-a intrebat ce faci pentru a trai si afla unde lucrezi, acestia vor arunca diverse nume si te vor intreba daca cunosti persoane importante, aratand ca ei doresc sa se asociaze doar cu castigatorii. De asemenea, psihopatii din afaceri sunt condusi de dorinţa de succese materiale, astfel ei vor vorbi despre victorii la jocuri de noroc recente sau de succesele lor de pe piaţa bursieră. În adunări sociale pe care le vor petrece primele conversatii te vor cumpani atent, dar dacă ei decid că ar trebui să treaca la altcineva mai important, vor începe să caute febrili în jurul lor, ca sa gaseasca o astfel de persoana mai importanta. Interesele lor in afara de locului lor de muncă, fie includ interes pentru jocuri de noroc, sau pentru pariuri in cursele de cai, sau pentru sporturi exclusiviste cum ar fi sporturile acvatice sau legate de ski.


Organizarea şi poziţia psihopatilor in lumea afacerilor

Psihopatii Corporatisti  se gasesc peste tot şi un indiciu extrem de important este ca fac schimbări frecvente de carieră, de domenii de afaceri, dupa oportunitati – ei nu au consecventa intr-un domeniu de afaceri (n.t.). Totuşi, acestia sunt mai fericiti în vânzări şi in rolurile de intermediari, de brokeri, cei  care acţionează între cumpărători şi vânzători şi rezultatul muncii lor se regaseste in comisioane mari sau bonusuri mari (sunt actori jucatori periculosi,n.t.). Mulţi dintre ei sunt agenţi. Într-adevăr  modelul renumit Ari Gold  Entourage(http://en.wikipedia.org/wiki/Ari_Gold_(Entourage)),  este un portret minunat pentru un psihopat corporatist din domeniul afacerilor. Desigur, psihopatii corporativi sunt intalniti foarte frecvent în lumea afacerilor.  Compania Enron a fost plin de ele. Un efect secundar al decesului  industriei bancare de investitii vor fi chiar psihopatii a caror prezenta este mult prea mare în domeniile de activitate care o alcatuiesc. Ceea ce diferentiaza psihopatii de oamenii de afaceri de succes este Lipsa de ORICARUI Sentiment de Etica. Ei joaca de asemenea golf;  dar psihopatul va trişa, va insela, va tepui în timp ce jucătorul de golf adevarat va cere o pedeapsa împotriva lui însuşi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu