Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 12 februarie 2012

Psihopatul Corporatist


FISHEAD – the Corporate Psychopath

Psihopatul Corporatist Psihopatul Corporatist este un termen initiat de renumitii experti in psihologie Dr. Robert Hare  si  Dr. Paul Babiak.

Zicala care il guverneaza este : Scopul scuza mijloacele.

Psihopatul Corporatist se refera la acei indivizi vicleni numiti ‚pestii cu mintea rece’  care sunt psihopatii morti dupa succes si putere, cu aparente de om perfect normal, care isi fac loc din coate, siguri pe ei in lumea multinationalelor, a corporatiilor, a guvernelor. Sunt teparii cu gulere  albe,  barfitorii de lux si diversionistii in costume elegante, greu de descoperit, care creeaza haos in relatiile de serviciu, cei care tintesc spre varful ierarhic al corporatiilor,  cei care cu sange rece mint si promit orice fara gand sa isi tina promisiunile vreodata, manipuleaza si distrug carierele colegilor, a altor angajati, abuzeaza, falsifica, expluateaza, cu inteligenta si plini de un farmec irezistibil, sunt cei care inoata ca rechinii distrugatori pentru a insela in lumea afacerilor, finantelor, burselor, politicii,  religiilor si cultelor religioase, in guverne, uneori chiar in justitie, etc. Sunt scrobitii in gulere albe, care calca si pe cadavre pentru a-si obtine profiturile dorite.
Psihopatii Corporatisti sunt cei care Au doar sange rece, Au zeci de fatade si roluri bine ticluite, Nu au constiinta, Nu au suflet, Nu au emotii, Nu au remuscari,  si au un singur scop complex: Banul,  innavutirea cu orice pret si Puterea.


Dr. Robert Hare este profesor emerit in Psihologie la Universitatea British Columbia, Canada unde preda si unde a condus cercetari in psihologie timp de peste 35 de ani. Dr. Hare este si presedinte al Darkstone Research Group Ltd. un grup de cercetari in criminalistica si de consultanta. Si-a devotat cea mai mare parte a carierei sale academice pentru investigarea psihopatiei, a naturii acesteia, evaluarea psihopatiei si implicatiile acesteia pentru sanatatea mentala si justitie. Este autorul unor carti de referinta, dintre care: „Without Conscience: The Disturbing World of the Psychopaths Among Us” (Fara Constiinta: Lumea tulbure a psihopatilor dintre noi) si peste 200 de capitole si articole stiintifice in psihopatie. Este creatorul Listei de diagnosticare revizuita a psihopatiei Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R).  Este consultant in criminalistica pentru FBI si RCMP si este membru al Research Advisory Board of the FBI Child Abduction si al Serial Murder Investigative Resources Center (CASMIRC).  
Printre cele mai recente premii si distinctii primite de Dr. Robert Hare, se afla: Silver Medal of the Queen Sophia Center in Spain; the Canadian Psychological Association Award for Distinguished Applications of Psychology; the American Academy of Forensic Psychology Award for Distinguished Applications to the Field of Forensic Psychology; the Isaac Ray Award presented by the American Psychiatric Association and the American Academy of Psychiatry and Law for Outstanding Contributions to Forensic Psychiatry and Psychiatric Jurisprudence.

Dr. Paul Babiak  este expert in psihologie industriala si cultura organizationala. Este consultant si trainer pentru oamenii de afaceri, pentru executivi din diverse domenii, care sunt interesati in identificarea si izolarea psihopatilor corporatisti.  Alaturi de Dr. Robert Hare este co-autorul cartii de referinta: „Snakes in Suits: When Psychopaths Go to Work” (Rechinii in costume: Cand  Psihopatii merg la lucru) si a numeroase articole si lucrari de specialitate. In prezent el dezvolta un instrument de evaluare psihologica  B-Scan destinat pentru uzul executivilor  in selectia de personal si planificarea succesiunii corporatiste. Dr. Babiak a aparut in multe programe TV si de radio, in multe interviuri in mass media, ziare, reviste de afaceri, jurnale stiintifice inclusiv in  The New York Times Magazine, ii citeaza contributia sa unica la studiul psihopatiei corporatiste, in editia speciala din decembrie 2004 "Anul in Idei". Este Vicepresedinte al fundatiei Aftermath: Surviving Psychopathy Foundation, creeeata pentru a promova cercetarea in psihopatie si in acordarea de sprijin victimelor psihopatilor.
http://www.aftermath-surviving-psychopathy.org/Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu