Subscribe:

Ads 468x60px

marți, 14 februarie 2012

Lumea Afacerilor este populata de rechini feroce!

Rechinii cu Gulere Albe, Serpii in Costume Negre… Trasaturi de caracter ale unui Tepar in Afaceri (Psihopatul Corporatist…)

Cum sa recunosti un Psihopat de afaceri, inainte sa fie prea tarziu?


Hustler-ul = este afaceristul oneros si ilicit...nu uita sa te feresti!!!
Lumea Afacerilor este populata de rechini feroce!

„Subiectul privind psihopatiicorporativi – Rechinii Afacerilor, Rechinii cu Gulere Albe sau Serpii -in- Costume Negre (n.t.), se afla din ce in ce mai mult in atentia publicului larg din intreaga lume. Am participat la un seminar de o zi anul trecut, la care au fost in jur de 100 de participanti dintre care cel puţin 80% erau in cautare de răzbunare pentru diverse situatii de afaceri sau de viata, oameni normali care au fost agresati major si tepuiti de un psihopat corporatist la locul de muncă sau în chiar viata lor, in casnicie, in dragoste. Am discutatunele dintre caracteristicile lor,în blog-ul meu precedentşi anume despre farmecul lor frapant excesiv, despre capacitatea de a înşelaşi despre punctul lor de vedere că viaţa este un joc cuînvingători şi învinşi şi ei sunt mereu câştigătorii, niciodata invinsii.

Alte caracteristicisunt comportamentul lor de manipulare şide parazitism, lipsa de etica, dorinta deputere, setea de putere (n.t.) şide jucători foarte activi în politica corporatista si organizationala. În special, acestia sunt foarteabili in revendicarea ideilor si creativitatii altor oameni şi dau vina mereu pealtii pentru propriile lor greseli. Problema este că noua ne ia mult timp pentru a putea in sfarsit sa ii recunoaştem, sa ii izolam şi de multe ori este mult prea târziu – raul a fost facut si dezastrul s-a petrecut (n.t.).

Dar cum putem sa recunoastem un psihopat in afaceri, îndoar cinci minute? ?
Putem utiliza sistemul de Topdog, am subliniat în bloguri anterioareşi amintindu-va că un psihopatcorporatist este definit ca cineva cu o mulţime de componente Hustler si cu multe aparente false de om Normal.”
Hustler –ul este o persoana care face afaceri ilicite. (Hustler= un om de afaceri oneros!)

Trasaturi de caracter are unui Tepar in Afaceri ( deseori Hustler-ul – afaceristul oneros si ilicit)

1. Are o incredere deplina in sine – „nimeni nu e mai presus de mineeu fac ce vreau, cum vreau si cand vreau

2. Dedicarea morbida si Rutina-el este dedicat morbid doar atingerii scopurilor sale ilicite, oneroase

3. Autoconservarea– nu ii place sa isi iroseasca eforturile si gloantele, alege varfurile

4. Cele mai valoroase resurse ale afaceristului ilicit: timpul, energia si banii – ataca la fel

5. Lipsa de cinste, lipsa de etica, lipsa de remuscari, ticalosia, viclenia, santajul, teatrul ieftin, imitatia

6. Este plin doar de sange rece (Fishead man) – calca pe cadavre…

7. Santajist la maximum

8. Parazit –paraziteaza victimele si relatiile de afaceri, profita sarguincios si pe ascuns de orice nume, relatie, de orice…

9. Este un rechin in costum de business, plin de un farmec inselator, ametitor si…cuceritor, doar pana isi obtine scopul. Apoi musca mortal si aduce dezastre inimaginabile fara pic de remuscare, el se bucura ca triumfa cu cat dezastrul creeat este mai mare, cu atat creste satisfactia sa!
Vorba si Portul –psihopatilor tepari din lumea afacerilor
Psihopatii corporatisti din afaceri sunt fermecători, sunt captivanti, te atrag, iti promit, se jura (n.t.) dar două lucruri ii dau de gol. După ce te-a intrebat ce faci pentru a trai si afla unde lucrezi, acestia vor arunca diverse nume si te vor intreba daca cunosti persoane importante, aratand ca ei doresc sa se asociaze doar cu castigatorii. De asemenea, psihopatii din afaceri sunt condusi de dorinţa de succese materiale, astfel ei vor vorbidespre victorii la jocuri de noroc recente sau de succesele lor de pe piaţa bursieră. În adunări sociale pe care le vor petreceprimele conversatii te vor cumpani atent, dar dacă ei decid că ar trebui să treaca la altcineva mai important, vor începe să caute febrili în jurul lor, ca sa gaseasca o astfel de persoana mai importanta. Interesele lor in afara de locului lor de muncă, fie includ interes pentru jocuri de noroc, sau pentru pariuri in cursele de cai, sau pentru sporturi exclusiviste cum ar fi sporturile acvatice sau legate de ski.

Organizarea şi atitudinea psihopatilor tepari din lumea afacerilor
Psihopatii Corporatisti se gasesc peste tot şi un indiciu extrem de important este ca fac schimbări frecventede carieră, de domenii de afaceri, fug dupa oportunitati – ei nu au consecventa in nici un domeniu de afaceri (n.t.).Totuşi, acestia sunt mai de succes în vânzări şi in rolurile de intermediari, de brokeri, acei care acţionează între cumpărători şivânzători iar rezultatulmuncii lor se regaseste in comisioane mari sau bonusuri mari (sunt actorii jucatori periculosi, n.t.). Mulţi dintre eisunt agenţi. Într-adevăr, exista modelul renumit Ari Gold Entourage(http://en.wikipedia.org/wiki/Ari_Gold_(Entourage)), un portret interesant pentru un psihopat corporatist din domeniul afacerilor.Atentie, Psihopatii corporativi sunt intalniti foarte frecventîn lumea afacerilor. Compania Enron a fost intesata de ele. Un efect secundar al decesului industriei bancare si de investitii este fichiar legat de psihopatii a caror prezenta este mult prea mare îndomeniile de activitate, care o alcatuiesc.
Ceea ce diferentiaza psihopatiide oamenii de afaceri de succes este Lipsa de ORICARUI Sentiment deEtica.
Ei joaca de asemenea golf; dar nu uitati, spre deosebire de voi, psihopatul va trişa, va insela, va tepui în timp ce tu, jucătorul de golf adevarat vei cere, chir tu, o pedeapsaîmpotriva ta, arbitrilor(n.t.).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu