Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 12 februarie 2012

URGENT: Psihopatii sunt NISTE Pradatori Supravietuitori

URGENT trebuie sa stiti:  Psihopatii  sunt NISTE  Pradatori  Supravietuitori

Arta Supravietuirii Urbane. Cum sa te aperi de psihopati – o scurta introducere privind pradatorii umani

The Art of Urban Survival by Stefan H. Verstappen, traducere sui generis


Pradatorii Supravietuitori
sau  "Psihopatii care impusca mai multi iepuri deodata!"
„Viata nu este altceva decat o competitie de a fi mai degraba criminalul decat victima” Bertrand Russell

Mare Atentie Tuturor: FRICA CEA MAI MARE A UNUI PSIHOPAT ESTE SA NU FIE DESCOPERIT, DECOPERTAT , DEMASCAT  si  Niciodata sa nu fie DAT IN VILEAG IN PUBLIC, IN FATA SOCIETATII!!!Totul  este planificat cu o grija demna de un nebun, cu grija lui a psihopatului…oricine vorbeste  de fapt, doar  la pereti,  cu el!!!

In mediul urban psihopatii indeplinesc rolul natural de Pradator uman. In timp ce strategiile criminalilor  utilizate variaza mult, exista o distinctie importanta intre doua tipuri de criminali, cei psihopati si cei care nu sunt psihopati. Indivizii care nu sunt psihopati sunt categoria cea mai familiara publicului. Pentru acesti criminali, crima este un mecanism de supravietuire, pe care antropologistii il numesc Strategia de Inselaciune (Strategia de a da Tepe, de a Trisa). Aceasta strategie se refera la toate avantajele  pe care le furnizeaza ‚verbul a trisa’ pentru supravietuire.

De exemplu, o persoana poate utiliza opt ore pe zi muncind pentru a castiga o suma de bani,  in timp ce un hot poate folosi doar cateva minute ca sa castige ce altuia ii iau opt ore de munca. Strategia de a Trisa (de a da tepe) a  hotului, este rentabila si eficace din punct de vedere a cheltuielilor – castigurile obtinute de el depasesc cu mult cheltuielile efectuate. Dealtfel, omul este un animal social iar trisorii, teparii sunt rareori tolerati intr-o societate a reciprocitatii in care, fiecare lucreaza impreuna pentru beneficii comune si o egala impartire a rezultatelor. Societatea a dezvoltat institutia de răzbunare şi de pedepsire ca un contor pentru Strategia de Inselaciune. In timp ce exista unele semne de intrebare privind eficienta pedepsei ca factor de descurajare, la nivelul supravietuirii factorii de pedeapsa exista in analiza cost / beneficiu a celor care au in vedee o strategie de inselaciune. Un hot care fura salariul unui om, se poate comporta cost-eficient, dar daca hotul e prins si este fortat sa stea cinci ani in inchisoare, el va descoperi ca ceea ce il costa acum, ii depaseste cu mult beneficiile obtinute. De altfel preventia criminalitatii creste costurile utilizarii unei strategii a inselaciunii pentru ca fortam criminalii sa munceasca din greu, crescand astfel sansa ca ei sa fie prinsi.

Strategia de înselaciune este adesea utilizata atunci cand oamenii se afla in dezavantaj. Saracia, inteligenta scazuta si nivelul scăzut de educaţie sunt cauzele profunde ale unui comportament criminal mai ridicat. Cele mai multe infractiuni de siguranta si de auto-aparare din literatura de specialitate, se concentrează pe acest tip de activitate infractionala, de aparare impotriva unui tepar, prevenirea furturilor, protectia casei, etc. Acest tip de infracţiuni este logic. O persoana care are ceva ce alta nu are, aşa cel din urma va insela ca sa dobandeasca si el. In timp ce nu se pot scuza metodele folosite, se poate insa intelege motivatia pentru actiunile lor.

Un alt tip de comportamente penale comise de nonpsihopati, sunt crimele din pasiune. Aceste acte de violenta  au la baza criza emotionala si instinctele noastre primitive. Multe persoane obisnuite sunt capabile de a comite agresiuni, viol, crima, in special in cazurile in care,  focul pasiunii este atatat si alimentat de droguri si de alcool. In timp ce actele pe care le comit sunt patologice, ei nu sunt neeaparat psihopati.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de al doilea tip de infractor, psihopatul,  motivatiile care stau la baza devin absolut ireale, de necrezut. Psihopatul va folosi cu siguranta strategia de inselaciune, dar aceasta in realitate este rareori necesara pentru supravieţuirea lor. Un psihopat milionar nu ar avea nici o remuscare sa fure de la un copil infometat. Evident, supravietuirea milionarului nu este miza. Nu exista nici o logica evidenta a posibilelor motive care ar putea sta la baza unui astfel de comportament. Psihopatii scapa  de multe ori de justitie din aceste motive. In procesele penale, urmarirea penala este necesară pentru a atribui un motiv inculpatului. Cu toate acestea, in cazul  psihopatilor, motivele lor sunt atat de bizare si de neinteles,  incat chiar daca un procuror ar putea explica, majoritatea juratilor nu l-ar crede. Psihopatul poate ataca, viola, ucide dar este rareori o crima din pasiune. Este in schimb un plan rece si calculat pentru a obţine ceea ce vrea acel psihopat. Dintre toate tipurile de penali care traiesc in societatea noastra, psihopatul este de departe cel mai distructiv, cel mai de succes si cel mai putin inteles. Pentru aceste motive, orice program de auto-aparare trebuie sa inceapa cu un studiu al celui mai periculos pradator  de pe planeta.

 Psihopatul

„Grija de a salva umanitatea este aproape intotdeauna o fateta falsa pentru grija de a o conduce.” H.L. Mencken



Psihopatia infesteaza intreg spectrul umanitatii indiferent de rasa, cultura, geografie, clasa economica sau tip de personalitate. Acesta este raspandit in populatie intr-un mod similar, cu cei care sunt stangaci. Nu poti sa iti dai seama ca un om este stangaci pana cand nu il vedeti  ca scrie sau prinde o minge. In mod similar, nu sa iti dai seama ca ai de a face cu un psihopat, pana cand nu il vezi ca face ceva in care li se cere imperios, sa aiba constiinta. Majoritatea oamenilor crede ca psihopatul este o creatura rarisima care e de gasit numai in cele mai scazute niveluri ale societatii. Cu toate acestea, reversul este adevarat. Ei nu sunt rari, ci de fapt destul de comuni  si sunt mai multe sanse de a gasi psihopati in sala de consiliu de conducere decat pe partea gresita a drumului.

Adevarul este ca atunci cand mediul respectiv este cat mai competitiv, cu atat mai multa cruzime va fi folosita Strategia sa de Inselaciune. In cele mai inalte cercuri de putere si de bogatie, o lipsa de mila si de remuscari este practic o conditie esentiala a succesului si numai mentalitatea psihopatilor poate prospera. Datorita uriaselor distrugeri pe care le aduc in societate psihopatii, este vital pentru toti sa fim constienti de existenta psihopatilor si sa recunoastem trasaturile lor de comportament. Intelegerea acestora este primul pas pentru a ne apara din calea lor.

 Caracteristici cheie ale Psihopatilor

 Lipsa Empatiei

Empatia este abilitatea de a experimenta in interiorul tau sentimentele si  emotiile exprimate de catre altii. Este ceea ce ne permite sa simtim ceea ce simt altii. Acesta este motivul pentru care suntem inspirati de opere de arta, de muzica si poezie. Empatia ne permite sa experimentam grandoarea vietii, sa traim cu adevarat viata, din plin si este una dintre caracteristicile definitorii a ceea ce ne face sa ne numim oameni. Psihopatii au nici o empatie si ca urmare, ei nu sunt nici cu adevarat umani, nici nu traiesc cu adevarat. Cand ei vad oameni Normali admirand o piesa de arta, sau ca se joaca cu copiii lor, sau ingrijesc un animal de companie, sau orice alte interactiuni umane emotionale, ei nu pot intelege ce e tot tam-tam-ul asta. Psihopatii isi dau seama de la o varsta frageda ca sunt diferiti de ceilalti si ca ar trebui sa actioneze si sa se comporte ca toata lumea, ca sa fie acceptat de societate.
Ei invata sa imite ceea ce vad la altii, dar ei Nu pot intelege niciodata de ce ar trebui sa actioneze in acest fel. Desi sunt actori desavarsiti, observarea lor atenta va evidentia fisuri indicative din fatada lor. Ei ştiu suficient de bine sa se prefaca atunci cand cineva este bolnav, sa se prefaca si sa pretinda ca sunt incantati si fericiti cand il loveste norocul pe un prieten, dar în situatiile in care nu a facut repetitii (ca actorii care repeta mult timp rolul, n.t.), pot dezvalui o lipsa de empatie incredibila, socanta. De exemplu, în cazul în care participa la o înmormântare, un psihopat va imita corect  aceleaşi expresii de tristete ca si cei care plang dupa mort, dar apoi va face avansuri sexuale vaduvei in doliu, fara nici o remuscare privind aceasta atitudine inadecvata si obraznica. Persoanele cu empatie ar intelege instinctiv, comportamentul ca si cum este necorespunzător. Dar Psihopatul nu poate intelege.



Lipsa de remuşcări

Remuscarea este o expresie emoţională a regretul personal simţit de către o persoană după ce el sau ea a comis un act, pe care le consideră a fi rusinos, dureros, sau violent. Dupa această definiţie se presupune  ca un psihopat nu se confruntă cu un astfel de sentiment. Daca lipseste empatia atunci lipseste si exprimarea emotionala. Nici un psihopat nu poate simţi ruşine şi nici nu poate înţelege ca orice fac ei poate fi dureros pentru alţii.
Psihopatii înţeleg atunci când oamenii sunt supăraţi pe ei pentru comportamentul lor şi în ultimă instanţă,  ca ultima arma ei pot pretinde ca le pare rau, dar spre deosebire de majoritatea oamenilor, ei nu sunt deloc deranjati de sentimente de vinovăţie. Remuşcarea este o emotie puternic negativa, care produce tulburări în cel care o simte, turbulenţe care duc de multe ori la comportamente auto-distructive sau de auto-invinuire. Psihopatul poate pretinde ca are remuşcări, dar comportamentul lor real nu s-a schimbat, ei merg în  continuare cumpărături, merg în continuare la petreceri, ei nu au probleme de somn, noaptea.

 Superficialitatea

Pasiunea poate face pe cineva să meargă mai departe decât necesar pentru a explora si a invata sa stapaneasca un subiect. Majoritatea oamenilor se bucura sa asculte muzică, dar daca cineva este pasionat de muzica, va merge mai departe pentru a învăţa cum să cânte la un instrument. În mod similar, mulţi oameni sunt interesaţi în tehnologie nouă, dar numai o persoana pasionata va deveni inginer. Lipsiti de pasiune pentru orice altceva decât doar pentru ei înşişi, psihopati nu pot pătrunde niciodata dincolo de suprafaţa lucrurilor si a stiintelor. Ca urmare, ei prezintă o intelegere  "superficiala" a unor sau mai multor subiecte sau discipline, in timp ce expertii adevarati  ii considera ca fiind superficiali. Această superficialitate se extinde la încercările lor de a se comporta normal prin afisarea unor emoţii false printr-un afect exagerat.

 Grandomania

In ciuda faptului ca sunt superficiali, frivoli, gaunosi, psihopatii nu au nici un fel de probleme de stima de sine. Psihopatii trăiesc într-o falsa viziune asupra lumii în care acestia se considera la propriu şi la figurat - Dumnezeu. Adesea văzuti ca fiind megalomani, grandomani  ei au in mod egal un sentiment la fel de exagerat de ‚a avea drepturi si beneficii’.

Iresponsabilitatea

Psihopatii sunt iresponsabili, deoarece Niciodata Nu e vina lor. Altcineva, sau lumea in general, este întotdeauna de vină pentru toate problemele lor. Acest lucru are sens în cazul în care doriti sa pricepeti că psihopati cred despre ei ca sunt perfecti. Logica de psihopat  dictează ca tot ceea ce este întotdeauna rău este numai si numai din vina altcuiva.

 Comportamentul impulsiv

Comportamentul impulsiv al Psihopatului are sens în lumina megalomaniei lui. In lumea lor, tot ce isi doresc acum, este bun, şi tot ceea ce ei nu doresc este rău. Dacă un psihopat vrea sex si nu il obtine, atunci violul este bun si partenera este rea. Dacă cineva are bani în buzunar  şi psihopatul ii vrea, atunci jaful este bun, iar victima este rea pentru ca detine ceva ce psihopatul a vrut sa aiba. Daca toate acestea  lovesc in moalele capului cititorul – ca are de a face cu un nebun – acesta are dreptate.  Unele dintre primele lucrari asupra acestui subiect al Psihopatiei apartine lui J. C. Prichard care a lansat, acum un termen deja defunct, Moral Insanity – Nebunia Morala, ca un mod de a descrie Psihopatia in anul 1835.

 Un Control Redus al Comportamentului

Această caracteristică poate fi înşelătoare la psihopaţi, deoarece majoritatea psihopatilor prezintă un auto-control excelent pentru ca ei se zbat sa se comporte  si se pretind „A fi Normali”, in cea mai mare parte a timpului. Lipsa de auto-control intră în joc atunci când megalomania lor ii face sa se comporte si sa actioneze exact asa cum le place face ca acestea să facă şi se comportă exact aşa cum vă rog, în orice moment ei au o dorinta. Aceasta ne duce la urmatoarea caracteristica.

Lipsa Obiectivelor

O altă caracteristică atribuită personalitatii psihopatice este lipsa de obiective, dar acest lucru induce în eroare. Multi Psihopatii au obiective, cum ar fi sa termine, sa distruga doua victime deodata (sa impuste mai multi iepuri deodata n.t.), sa saboteze un partener, un coleg sau sa devina Preşedinte. Cu toate acestea, de multe ori obiectivele pe termen lung sunt subminate pe termen scurt chiar de Psihopat,  aşa cum este descris mai sus, pentru ca psihopatul vrea sa  faca doar ceea ce ii place lui,  in acel moment particular. (vezi „EU fac ce vreau, cand vreau si cum vreau” din amintirile relatate de Sui Generis, n.t.)


Mincinosi Patologici. Minciunile Obsesive de Necontrolat.  

Sa traiesti în detrimentul restului oamenilor ar fi o situaţie imposibilă într-o societate raţionala. Sunt in realitate niste Paraziti!!!(n.t.)
Psihopatii au rezolvat aceasta dilema prin intermediul Armei lor numarul unu - Minciunile. Minciunile tin la un loc, unesc viziunea lor despre ei, universul lor privat, interior  si le hranesc nevoia de a trai parazitar pe spinarea societăţii. Fără empatie, fara ruşine şi fara remuşcare ei sunt liberi să mintă oricat de des şi în mod scandalos de cate ori le convine. Oamenii normali ar rosi, ar transpira sau ar tremura dacă ar îndrăzni sa traga de adevar intr-un mod similar. Dar pentru Psihopat a minti e la fel de natural ca si respiratia. Acesta este motivul pentru care ei trec de multe ori testele la poligraf. La ei nu se înregistrează reacţii fiziologice -in timp ce la nonpsihopati se inregistreaza atunci când mint. Ei sunt atat de buni la minciuni incat pot pacali psihiatri instruiţi şi chiar alti psihopati. Ceea ce este important să ştiţi este că, in aceste condiţii, ei pot pacali pe oricine.


Manipulatori

Mână în mână cu capacitatea extraordinară de a minţi merge vine abilitatea de a manipula pe alţii pentru propriul lor beneficiu. După ce si-au petrecut toata viata lor pentru a ne studia pe noi, psihopatii devin maeştri in manipulare şi experţi în a şti cum să apese pe butoanele  noastre si sa foloseasca emotiile noastre chiar impotriva noastra. Ei folosesc această capacitate pentru a-i păstra pe cei din jurul lor intr-o stare de confuzie, incapabil de a gândi clar şi dezechilibrati. Psihopatii afla, de asemenea, foarte devreme cum personalitatea lor poate avea efecte traumatizante asupra personalitatilor nonpsihopate şi cum să profite de acest lucru pentru a-si obtine scopurile. Ca un ţipar electric care isi electrocuteaza prada cu un electrosoc, personalitatea inumana a Psihopatului are capacitatea stranie de a manipula pana la a ameti complet victimele alese.

Comportamentul Anti-social

Esenţa tare a psihopatului este anti-sociala. Lipsa lor de empatie pentru alte persoane se distribuie pe societate şi pe mediul înconjurător. Vandalism, poluare, graffiti, abuz de animale, distrugerea mediului, încălcări de coduri, conducere nechibzuita şi o serie de puncte de vedere morale şi unele activităţi sociale sunt inacceptabile si de nici un interes pentru un psihopat. Acestea sunt caracteristicile de bază pe care toti psihopati le prezintă. Ţineţi cont de faptul că putini psihopati vor exprima toate toate caracteristicile si ca non-psihopaţii pot avea multe dintre acestea, de asemenea.
 

Tipuri Comune de Psihopati

Sunt la fel de multe variaţii în personalităţile psihopatilor, asa cum intalnim si printre oamenii normali, mai jos, sunt listate unele stereotipuri generale.

N
arcisistii

Forma cea mai benignă de psihopatologie este narcisismul patologic. Narcisistii ca in mitologia greaca personajul numit Narcissus, sunt atât de posedati de iubirea de sine, incat nimic pe lumea asta nu e mai important decat ei.

Ei au nevoie de un sursă constantă de hrana Narcisista care este atenţia, adorare, premierea, recunoaşterea şi lauda. Există două tipuri de bază de Narcisist  Somatic şi
Cerebral. Narcisistii somatici sunt mândri de cum sunt si de aspectul lor. Ei vor face paradă de faptele lor sexuale, se vor lauda cu realizările lor, isi arata muschii şi isi zornaie jucariile lor.

Ele sunt de multe ori nuci de sănătate, ipohondri si dependenti de sex. O mare parte din hrana lor de narcisist vine din a avea numerosi parteneri sexuali, dar actul în sine, de multe ori flamboiant şi exagerat, este doar un spectacol gol  pus in scena de narcissist pentru amuzamentul propriu. Din cauza vietei lor stearpă in interior, ei au nevoie în permanenţă de noi senzaţii tari pur şi simplu pentru plusuri de adrenalina. Acestea variază de la senzaţii tari criminale si abuzul de substante, pana la bizare acte sexuale.

Narcisistii cerebrali isi iubesc propriile lor minţi. Ei sunt aroganti, condescendenti şi "le stiu pe toate",  se mândresc ca sunt mai inteligenti decât oricine altcineva poate fi.

Contrar celor somatici,  narcisistii de tip cerebral, consideră de multe ori corpul lor si întreţinerea acestuia ca o pacoste şi o povară, iar fizic sunt leneşi, improprii şi de multe ori celibatar. Hrana lor de narcisisti cerebrali provine de la faima, notorietate, premii, si etalarea bogăţiei pentru a crea invidie celorlalti.

Pericolul pentru public care vine de la narcisisti este epuizarea victimelor, scurgerea de energie, de timp, de resurse si reducerea bunăstarii emoţionale. Un narcisist este interesat de o persoană numai pentru ceea ce aceasta persoană ii poate oferi. Ei vor accepta cu bucurie dragoste, atenţie, afecţiune, adorare, laudă, sprijin emoţional şi financiar, dar fiind fără empatie, ei nu pot lega nici o bază de reciprocitate.

Orice parteneriat in care acestia intră va fi unilateral.O data ce o persoană încetează să mai fie o sursă de hrana narcisista, sau apare la orizont o sursa mai buna, prima este aruncata fără ezitare sau vreo umbra de considerare. Astfel, narcisistul lăsa în urma lor o dâră de inimi frânte, vise sparte, portofele goale şi copii abandonati.

Victima de Profesie

Frecvent utilizate de psihopatii de sex feminin (dar nu înseamnă ca e nemaiauzit si în rândul bărbaţilor), este stereotipul victimei de profesie. Bazandu-se pe ceea ce psihopatii vad ca pe o slabiciune in altii, pe compatimire, psihopatul feminin pare neajutorat, jalnic, fragil emoţional, persecutat, şi vulnerabil sexual. Ea pretinde o recunoştinţa sinceră pentru orice fleac,  dar în spatele acestei masti este vicleana, nemiloasa si un pradator de iubire. Folosind de multe ori sexul ca si cârlig, ei pot face jonglerii cu mai multe victime deodata, scalpandu-i de viata si de bani, până când nu mai este nimic de luat, dupa care va fugi din oras pentru a evita repercursiunile.

 Escrocii - Teparii – Trisorii

Nu toti escrocii sunt psihopaţi, dar psihopatii sunt escroci convingători. Fiind mincinoşi  perfecti isi pun intregul talent de mincinosi la treaba pentru a insela. Fara pic de conştiinţă sau de remuşcări ei sunt liberi să escrocheze batrane de economiile lor de o viaţă, ei vor vinde cure de vraci bolnavilor in stare terminala, sau sa escrocheze un orb. Acesti psihopati  sunt de obicei fermecători, convingători şi sunt vanzatori de succes.

Spre deosebire de narcisist, escrocul nu este la fel de preocupat de dragoste sau de atentie, cat de bani. Există două tipuri de psihopati Micul Escroc- Micul borfas si  Marele Escroc-Marele Borfas (Borfasul de magazin universal). Micul Escroc  probabil cele mai multe ori vine în minte atunci când ne gândim in general la Escroci. Acestia fac trucuri ieftine care nu necesită o inteligenţă prea mare. Psihopati care au un nivel de inteligenta mai mare şi / sau vin dintr-un mediu mai respectabil sunt mai susceptibili de a fi Marii Escroci. Acestia sunt cei care fac fraude de mari dimensiuni, care toate au o strategie de baza.

A lua ceva de mică valoare, a creşte în mod artificial valoarea perceputa,  a vinde unui investitor credul si apoi sa iei banii si sa fugi. Marii Escroci traditionali folosesc imobiliarele, actiunile de bursa si obligatiunile ca si nada. Chiar şi "reputabilele"
corporaţii multinaţionale, firme de contabilitate, bănci sunt toate poate nimic mai mult decât un escroc la scara larga.  In timp ce micul escroc poate priva victima de cativa pana la cateva mii de dolari, Marii Escroci  sunt deosebit de distructivi si capabili de distrugerea economiei unei natiuni. Efectele acestor psihopati sunt, de obicei vandalizarea si devastarea financiara împreună cu toate repercusiunile de rupere de casatorii, sinucideri, alcoolism, violenta domestica, droguri si vieti ruinate.

Psihopatii Rauvoitori si Pizmasi

Mai popular cunoscuti  sub numele de Tulburarea de personalitate antisociala, sau sociopati, psihopatul răuvoitor este in viaţa reală monstrul coşmarurilor noastre. Acestia sunt cei care isi bat sotia sunt criminali, criminali în serie, violatori, pedofili, sadici, gangsteri, anchetatorii şi terorişti. Ei sunt de obicei criminali de cariera şi pot acumula un cazier judiciar extins în timp, furand inca din adolescenta timpurie. Isi arată dispreţul de multe ori cu un surâs dispreţuitor sau zambet fortat si cu o privire cu ochi reci, de pradă, acestia sunt periculosi, imprevizibili şi pot declansa uşor acte de violenţă. Laşi si sadici şi au tendinţa să vizeze si sa aleaga cele mai vulnerabile persoane din societate, femei, copii, persoane în vârstă şi cu handicap. De multe ori impulsivi şi oportunişti, sociopatii nu vor ezita să comita orice tip de infracţiune şi se vor folosi de manipulare, de intimidare şi de violenţă pentru a obţine Tot ceea ce doresc.

Psihopatul răuvoitor poate arata semne din boala lor inca devreme de la varsta de trei ani. Semnele de avertizare timpurie includ compulsiv minciuna, lupta, furtul, agresiunea, decizia sa faca rau, distrugerea, înşelăciunea, cruzime fata de animale, acte de vandalism, absenteism, activitatea sexuala, piromanie, abuzul de substanţe şi fuga de acasă. Psihopatul rauvoitor este un killer natural din nastere.


Psihopatii Profesionisti

Psihopatul răuvoitor este cel mai periculos, el  este Psihopatul Profesionist, cel mai distructiv.  În timp ce victimele celui mentionat mai sus pot varia în zeci, victimele  psihopatului profesional pot fi în zeci de milioane. Acesti psihopati au murdarit istoria lumii cu genociduri cu distrugerea de naţiuni întregi şi a imperiilor. Exemplele istoriei includ monştri cum ar fi Stalin, Pol Pot, Ivan cel Groaznic, şi Caligula. Deşi există multi in vârful  scenei politice, există, de asemenea, astfel de figuri istorice precum JP Morgan, Randolph Hearst, şi Mayer Rothschild, psihopatii profesionali, care ating Apogeul financiar în  timp ce provoaca nu mai putina mizerie şi distrugere ca omologii lor politici. Psihopatii Profesionisti sunt la fel de malefici, narcisisti, fara scrupule, ca celelalte stereotipuri, doar ca ei sunt cu mult mai inteligenti. Ei pot fi găsiti în orice profesie, dar, de obicei in guverne, in corporaţii, in religii, din plin.

Într-o corporaţie, psihopatii profesionali sunt în mod ideal cei mai potriviti pentru o avansare. Ei pot cu măiestrie falsifica abilităţile şi acreditările lor, sa isi foloseasca intelectul şi farmecul lor pentru a manipula şi exploata pe alţii, în general sa practice înjunghierea  pe la spate pentru a ajunge la poziţia cea mare. Odata ajunsi la putere, măştile le vor cade şi ei vor incepe sa abuzeze de puterea lor, de manipulare, de sabotarea colegii lor şi a subordonaţilor. În politică, psihopatul profesional  este plin de cruzime şi de viclenie si astfel are un avantaj distinct faţă de orice rival nonpsihopat. Ei sunt liderii carismatici care manipuleaza,  spala creierele naivilor, a celor vulnerabili,  a celor needucati, a celor cu un mental mai slab. Fiind maestri ai minciunilor aceasta le permite sa promita orice in mod scandalos, desigur fara nici o intenţie de a menţine nici una dintre ele. O viata petrecuta prin ‚a se preface a fi uman’ le da posibilitatea de a-şi asuma roluri de funcţionar public virtuos, tatal perfect, sotul perfect, consilier, mentor, şi Om bun la toate. În plus, atunci cand lucrurile devin dure ei nu au inhibitii in a juca murdar şi de a recurge  usor la crima, asasinat, persecuţie, război şi genocid. A treia sfera de putere care a atras în mod tradiţional psihopati este religia. O privire rapidă la istoria religiei din jertfele sângeroase ale preotilor Aztecilor, la torturile  Inchizitiei spaniole, aparente interminabile războaie religioase, purtate în numele păcii şi iubirii aproapelui, face ca influenţa lor sa fie vizibila pentru toţi cei care doresc să o vada, cu adevarat.

Deoarece cele mai multe dintre curentele religioase recente "mari" (sectele, n.t.) sunt construite pe minciuni, mincinosi de profesie fac multi prozeliti. De vazut sectele recent create, cum ar fi Mormonii şi Scientologia arată ca fondatorii lor, Joseph Smith şi L. Ron
Hubbard, respectiv, au fost cel puţin mincinosi, şi mult mai probabil psihopati in plina floare. Liderii carismatici de cult, cum ar fi Jim Jones şi Sung Moon Yung au fost într-adevăr psihopatii, în timp ce televangelistii predicatori care inoata în milioanele de la prozelitii pacaliti de ei sunt escroci de cel mai înalt nivel.

Religia se presupune motivul de a fi in educaţia morală şi valul sau de "bunătate"care il conferă atrage ca un magnet psihopati care se folosesc de membria lor ca de un colac de salvare si de protectie si au isi pun pe ei un strat suplimentar de zahăr, ca nu cumva cineva sa le suspecteze adevărata lor natură. Când psihopati domina şi controleaza instituţii importante de cultură care influenţează o societate intreaga, un tip final de psihopat este creat.
 

Psihopatii secundari

În timp ce psihopatia clasica genetica este una care se naşte cu orice trasatura genetica care cauzeaza acest lucru patologic, există un alt grup de oameni care se comportă la fel
ca un psihopat clasic, care nu s-au născut aşa, dar au fost creati.
Psihopatii secundari sunt creati în două moduri, prin traume şi prin intermediul grupurilor.



Psihopatii secundari creati prin trauma
Trauma de la un accident, dependenta de droguri, handicapul fizic sever şi abuzul psihologic care poate distruge o parte din zona frontală a cortexul creierului, chiar în locul în care empatia şi conştiinţa sunt procesate de creier.

În timp ce astfel de indivizi sunt o realitate tragică în societatea noastra, acestia sunt în cele mai multe cazuri, la fel de incurabili ca genetica psihopatilor nascuti. O excepţie este in psihopatia indusa de consumul de droguri. Cei mai mulţi dependenţi de droguri se vor comporta ca psihopatii deoarece criminalitatea data de dependenta lor ii forţează să adopte
psihopatia ca un mecanism de supravieţuire psihologică. La dezintoxicare si reabilitarea de droguri, acestia isi pot recâştiga parte din conştiinţa lor, doar in condiţia in care, consumul de droguri nu le-a deteriorat grav creierul in sine.


Psihopatii secundari creati de grupuri
Al doilea mod în care psihopatii sunt creati este prin Grupuri. Există anumite grupuri, care vor atrage psihopati din cauza posibilităţilor de putere şi de influenţă pe care le ofera statutul de membru. De obicei, aceste grupuri fi devin  rapid conduse şi dominate de psihopati. Alti membri nonpsihopati ai acestor grupuri ar trebui să devină si ei psihopaţi, pentru a putea  supravieţui printre ceilalti. De exemplu, intr-o banda de strada, sociopatii sunt cei mai buni lideri şi prin urmare, cele mai multe bande au un sociopat la comanda.

Alti psihopatii sunt, de asemenea, atraşi de violenţă şi de puterea unei bande de strada si  astfel împreună creeaza un sistem de valori psihopatice. Banda devine o entitate psihopatica.
Tinerii nonsociopati care trebuie să trăiască pe teritoriul unei astfel de gasti, au doar doua opţiuni, să devină o victime sau de li se alăture. Prin aderarea la banda, noul recrut trebuie să adopte, de asemenea, sistemul incurcat de valori  şi se va comporta în consecinţă, astfel, devenind un psihopat secundar.

În schimb, la celălalt capăt al scalei, putem vedea acelaşi principiu, la locul de muncă în corporaţii. Banii şi setea de putere a unei Corporatii atrage psihopatii cerebrali şi narcisisti.
Într-un mediu corporatist au multe avantaje faţă de concurenţii lor non-psihopati pentru o promovare. Nu este surprinzator ca multe corporatii sfârşesc prin a fi conduse de psihopati. Ca o banda criminală, cultura unei corporatii adopta valorile incurcate ale liderilor sai. Cei care isi cauta de munca trebuie in final sa adopte sau cel putin sa se prefaca ca adopta esentele mentalitatii psihopatice corporatiste.

Ceea ce este important este să se înţeleagă un psihopat nu are nici o conştiinţă. Membrii individuali pot sau nu pot avea conştiinţă, dar atunci când acestia sunt parte dintr-o gasca, ei nu vor avea nici una. Cele mai multe organizaţii de la bandele de stradă la  corporatii  sunt  gasti. Ar fi o greşeală sa aveti încredere în ei, deoarece imediat se pot transforma in pradatori si iti vor ruina timpul, banii, sanatatea mentala si stilul de a trai.

Modus  Operandi al Psihopatilor

O slabiciune pe care o au psihopatii este ca o data  ce un om ii studiaza atent si incepe sa ii inteleaga, psihopatii devin predictibili. In timp ce tacticile variaza de la unul la altul, majoritatea psihopatilor urmeaza o strategie similara cand inseala fie un individ fie o organizatie.
Strategia lor (similara) este urmatoarea:

 Interviul

Psihopatii sunt experţi in ‚Lectura la Rece’. Prima data expresia a fost folosita de psihologi pentru a descrie ceea ce fac prezicatorii, clarvazatorii la telefon, adica abilitatea de a ghici o persoana „la rece’’, de a ghici personalitatea unui individ prin comunicare verbala si nonverbala. Tehnica este simpla, se pun întrebări şi se urmăresc atent răspunsurile. Psihopatii te vor „Citi la Rece” din moment ce te studiaza in etapa asa numita „de Interviu”.

Scopul „Interviului” este ca psihopatul sa te evalueze daca poti fi sau nu o viitoare potentiala victima. Ei isi fac note mentale privind tactici si metode diferite, pe care le-ar putea folosi ca sa te manipuleze.
Invatand sa vorbesti putin si sa observi cat mai mult, atunci cand intalnesti pentru prima data oameni, este cea mai usoara cale sa te aperi de un psihopat. In
situaţii sociale, poti fi deschis fără a fi nevoie să dezvălui informaţii cu caracter personal, care ar putea fi folosite împotriva ta mai târziu. Amintiţi-vă că -a te cunoaste- este un privilegiu care trebuie sa fie castigat in timp, de un interlocutor.



Seductia

Daca tu sau organizatia ta sunt vazute ca potentiale victime, următoarea etapă este seductia. Bazat pe Rezultatele Interviului psihopatul va croi si va adapta flexibil seductia potrivita tipului tau de personalitate. Dacă esti preocupat de prezenta ta, ei te vor lingusi  privind aparitia si aspectul tau, în cazul în care esti nesigur cu privire la educatia ta, ei te vor flata despre inteligenta ta. Daca esti lacom, ei iti vor flutura pe la nas informatii confidentiale despre o schema de imbogatire rapida si daca esti las atunci doar el psihopatul te poate feri de fricile tale.

La nivel personal ei te vor scalda in laude si in atentii intr-o poveste de dragoste de tip’’val vârtej de vânt’’. Ei te asigura ca a fi in preajma lor este placut si incitant  asa ca devii dependent de adrenalina spumoasa din preajma lor. La nivel organizaţional, ei pretind a fi angajatul perfect, adeptul religios cel mai devotat, funcţionarul  public cel mai devotat. Ei lucrează atent la a deschide gratiile prin portari şi în final ajung la titularii de putere, comportandu-se sicofant, slugarnici, plini de obedienta, lingand cu grija toate cizmele.

În această etapă a jocului cel mai bun sfat este "Dacă suna prea bine ca să fie adevărat sa tii minte că asa este".


Divide et Impera

La fel ca leii pradatori ei vor căuta să separe victimele de restul turmei, psihopatii încearcă să isi izoleze victimele de restul de umanităţii. Ei obtin acest lucru prin tactica divizi si conduci -„divide et impera”. Într-o relaţie personală, psihopatul va sabota şi va submina relatiile victimei cu toata familia şi cu toti prietenii. Exasperati de drama negativa şi de costurile asociate cu victima, prietenii şi familia o vor abandona, din pacate, in final lăsând-o fără sprijinul şi îndrumarea lor sociala de grup.
Într-un cadru organizatoric, psihopatii sunt desăvârşitii politicieni de birou. Ei caută să creeze  fracţiuni in organizare şi apoi prin diversiune atata pe unii impotriva altora pentru a creea cât mai mult posibil, HAOS. Psihopatii înoata în haos foarte bine si cu cat e mai mult haos e cu atat mai bine pentru ei.

In secret el începe să atragă credulii, pe cei slabi de inger, pe colegii psihopati de partea lor în timp ce isi intensifica eforturile de a-i exclude si inlatura pe cei mai talentati, pe cei mai cinstiti, pe cei mai incoruptibili membri, pe aceia care ar putea avea puterea si caracterul de a li  se opune.  Ei otravesc mediul in mii de feluri astfel incat toată lumea se simte iritata,
provocata şi în imposibilitatea de a-si duce munca si viata la bun sfarsit.  Controlul organizatiei aluneca in mana sursei disfunctionalitatilor,  chiar in mana psihopatului, care a creeat toate incurcaturile si haosul.

La această etapă singura aparare este fuga de situatie. Tu nu poti castiga această bătălie, atata timp cat cruzimea psihopatului va pacali, va ataca, orice contraatac tu ai putea concepe. Cand tu abia incepi sa mirosi fumul, psihopatul a furat si a ascuns deja toate extinctoarele. Dacă esti implicat intr-o relatie cu un psihopat, taie, piteste momeala si fugi. Daca faci parte dintr-o firma, dintr-o organizaţie, cauta-ti alt loc de munca, intr-o alta tara, mai bine devii expatriat.



Frica şi Tirania

Etapa finală a strategiei de psihopat este o tiranie de control absoluta, aplicata din plin cu sadism pe victima sa.
Într-o relaţie de iubire, luna de miere, e gata  este terminata si masca, psihopatul  si-o scoate.

Psihopatul devine brusc dominator, controleaza tot, e abuziv şi violent, beneficiile sunt taiate brusc (n.t.). În loc de linguşire şi atenţie excesiva, tacticile sale sunt acum frica, intimidarea, excrocarea si şantajul emoţional.
La nivel organizaţional, va face ca beneficiile să fie tăiate, în timp ce cardurile de monitorizare a timpului, cotele de producţie si supravegherea cresc foarte puternic.
Angajaţii devin sclavi fara energie, rotiţe neputincioase şi de unică folosinţă într-o masinarie infernala facuta pentru beneficiul unic al psihopatilor din conducere.
La nivel naţional, ţările conduse de psihopati devin state politienesti corupte şi brutale, aflate intr-un razboi surd cu duşmani imaginari. Populaţia devine paranoica, nevrotica si în cele din urmă işi dezvolta psihopatii secundare
.

Într-o cultura psihopatica  toată lumea trebuie să adopte o atitudine nemiloasa ca strategie posibila de supravieţuire.
În acest stadiu, există puţine şanse de a fugi şi de a putea scăpa în condiţii de siguranţă.
În schimb, este posibil să fi lăsat cu puţine opţiuni, altele  decat sa scapi sau sa speri  ca psihopatii vor muri.



Fata in Fata cu Raul, cu Diavolul

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le au psihopati este că oamenii decenti nu pot crede ca acest  tip de monstri chiar exista!

 Această incapacitate de a înţelege o mentalitate de pradator se datorează moralitatii populare, colective. Toate societăţile promoveaza o moralitate simplistă şi idealista, prin şcoli şi biserici care predau platitudini, cum ar fi acelea ca toţi oamenii sunt creaturi egale, ca fiecare are ceva bun în el, ca toată lumea este speciala, etc. Aceste idealuri mai degraba deservesc un scut în spatele căruia o adevărata maşinaţiune a societatii poate funcţiona, fara suspiciuni din partea maselor si a grupurilor afectate.

Un alt motiv pentru care oamenii nu se pot confrunta cu răul este frica. Adevărata natura a psihopatilor este problema cauzata de cosmarurile lui din copilărie.
Mulţi oameni pur şi simplu nu pot tine piept fricii, cu efectele ei, incat pentru a-si calma nervii lor, oamenii devin infantili  si adopta de frica, o strategie de negare şi de gândire magică. Daca nu recunosc si nu constientizeaza existenta monstrilor,  atunci monştrii nu le pot rani existenta.

Prima linie de apărare împotriva psihopatilor este pur si simplu sa le recunosti si sa le intelegi existenta. Procedând astfel, se dezvoltă un avantaj psihologic. A fi prevenit face cat doi şi după ce te pregatesti cu cunoştinţe solide, vei fi mai în măsură să actionezi dur, inainte sa ti-o faca psihopatul.
După ce accepti realitatea pradatorii umani exista si ne populeaza societatea, urmatoarea linie de aparare este sa ii descoperi, sa ii identifici. Deoarece
Arta lor este Camuflajul Perfect si Deceptia, psihopatii sunt foarte greu de depistat. Ei pot păcăli chiar şi pe expertii in sănătate mentală. Este important să înţelegem si sa acceptam că toată lumea poate
fi păcălita de psihopati.
Dacă crezi ca esti o exceptie, devii pasibil de a fi atacat direct, ca victima.



Recunoasterea

Un psihopat este ca un jar fumegand.
Cu cat mai devreme se observa fumul cu atat mai repede se stinge jarul mai bine, dar cand casa iti e in flacari este prea târziu să salvezi deteriorarea şi distrugerea. Invatati sa descoperiti, sa localizati, sa developati psihopatul si trasaturile lui de caracter si sa le recunoasteti acest ‚modus operandi’.
Acolo unde este posibil controlati, verificati si stati de vorba cu familia şi cu prietenii psihopatului.  Majoritatea psihopatilor lasa o coada lunga de distrugeri, de dureri sufletesti, de rupturi si vor incerca prin toate mijloacele lor sa isi ascunda urmele. O lipsa de informaţii despre ei este un semnal de alarma la fel de important, cat insasi un intreg istoric relevat - un istoric plin de tradari. Un alt semnal de alarma este o lipsă de răbdare şi  o incredibila energie consumata de psihopati pentru a-si menţine propria lor  faţadă (adica masca lor, n.t.).  In decursul timpului,  lor le cad mastile. De aceea poate cel mai bun raspuns este sa ai rabdare sa ii astepti la cotitura! Odată ce ai reusit sa identifici pe cineva ca fiind un psihopat, ai doar două opţiuni sa Ataci sau sa Fugi!!!


Ce sa nu faci
Ce este vital să intelegi este ca sufletul, empatia nu poate învinge un psihopat. Tu nu ii poti schimba, tu nu ii poti reforma, tu nu poti gasi bunătatea in interiorul lor, tu nu ai nici o posibilitate sa le arati calea spre Dumnezeu şi nu ii poti invata iubirea si dragostea. Toate aceste abordări sunt sortite eşecului  la psihopaţi, deoarece acesti bolnavi nu pot înţelege şi nici nu le pasa deloc despre aceste concepte. În timp ce ei te pot face să crezi că poti patrunde in ei, ca empatizeaza cu tine, în realitate, empatia ta, emotiile tale si suferinta ta ii infurie si sunt departe de a te admira pentru compasiunea ta, ba chiar incepe sa te dispretuiasca si mai mult. În timp ce tu te ‚Zbati sa Incerci sa Intelegi’ (pentru ca el iti face mereu toti creierii o varza, n.t.),  un psihopat calculeaza in secret, tot ce ar putea sa mai faca, ca sa te provoace si sa iti provoace si mai multa suferinta, cu cat mai multa, cu atat mai bine.

FRICA CEA MAI MARE A UNUI PSIHOPAT ESTE SA FIE DESCOPERIT, DECOPERTAT SI DAT IN VILEAG IN PUBLIC, IN FATA SOCIETATII!

Victima trebuie sa dezvolte doar o mare raceala si atat, pentru a-i putea trata pe bolnavii  de la distanta! Ei, psihopatii  vor „Sa Impace si Capra si Varza”! NOI Te invatam si te somam (n.t.), Sa Nu iti fie milă, sa Nu te simti prost, te rugam Nu simpatiza cu el niciodata! E pur si simplu o mare pierdere de vreme! (n.t.)

Atacul

Ca  regulă, singurul lucru care il poate învinge pe psihopat este sa joci rolul unuia chiar dement, mai dement decat insusi psihopatul. NU trebuie sa ai remuscari ca il dai in vileag, ci doar sa simti confort; Frica cea mai mare a unui Psihopat este sa Nu Fie dat in Vileag si sa nu fie expus in fata societatii pentru ceea ce el, de fapt este! Ei stiu din copilărie sunt diferiti de cei mai multi oameni. Oricum doar foarte putini oameni au puterea si inteligenta sa reuseasca asta cu success! Expunând un psihopat le fura avantajul  si le expune public coruptia lor interioara!  In timp ce distributia statistica intre psihopatii idioti sau genii  ii oglindeste public,  chiar si un psihopat cretin  poate eluda si opri un acuzator  educat.

Înainte de a încerca să scapi şi sa te expui in fata unui psihopat tu trebuie să fii într-o poziţie de putere, şi trebuie să alegeţi atent timpul si spatiul. De asemenea, trebuie aveti oameni puternici alaturi, sa informaţi(n.t.) gata să vă susţină. Acest lucru înseamnă crearea unui frup de sprijin format din familie şi prieteni  sau sa faceti parte dintr-un grup de sprijin. Intr-o organizatie  aveţi nevoie de colegi, manageri, departamentul juridic si departamentul de resurse umane de partea Dvs. atunci cand facti mutarea!

Strateg-ul chinez Sun Tzu a avertizat faţă de atacarea unui inamic care nu are nici o scăpare şi atentie nu este bine sa pui la colt un psihopat, deoarece lupta va fi probabil mult mai vicioasa decat o majoritate a oamenilor ar putea poate suporta. În schimb, e bine sa te folosesti de ameninţarea directa la expunerea publica a psihopatului, ca el sa fuga mancand pamantul. Gândul că ar putea fi expus în orice moment, este de NESUPORTAT şi majoritatea psihopatilor vor renunţa la jocul lor curent, disparand in alte zari sa isi caute o prada mai simpla, mai vulnerabila, mai ignoranta.  Într-o organizaţie, va trebui să oferi nu sa presezi cu acuze, psihopatul va demisiona simplu si niciodata nu se va mai intoarce.

 Evadarea

O strategie mai sigură şi mai uşoara este să Evadezi. Odată ce ati identificat pe cineva ca fiind psihopat, trebuie să-l taiati din viaţa complet. Într-o relaţie, puteţi fi nevoiti sa schimbati lacatele,sa schimbati numerele de telefon si sa va blocati adresele de email, sa va inchideti conturile bancare, sa obtineti un ordin judiciar de protectie, sau sa va mutati.  Nu aratati cu gura si cu mana ca plecati. Mergeti  conştienţi la serviciile de poliţie, cele de drept şi pe la adăposturi.  Luati cursuri de auto-apărare şi de pregatire cu arme de foc. În concluzie, studiul Psihopatilor este un important si nou curs, nu numai în prevenirea criminalităţii, dar mai ales în înţelegerea surselor din spatele acestor boli sociale. Cu cat esti mai informat  si mai constient pe acest subiect, cu atat mai protejata va fi intrega ta familie.



Ultimele cuvinte pentru a te putea apara de Psihopati

Autorul NU este un specialist in medicina mentala. Acest articol este un sumar al punctelor cheie  ale  altor experti si a intentionat sa fie utilizat in auto-aparare si prevenirea criminalitatii.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu